Bishops Arms öppnar pub i Uppsala

, , 1 kommentar
Byggarbetsplatsen där Elite Hotels ska byggas. Vy från perrongen till spår 1 på Uppsala C.
Uppsala är Sveriges fjärde största stad och den största som inte har något Bishops Arms. Det blir det snart ändring på. Just nu byggs det om för fullt vid det gamla postenhuset bredvid Uppsala Centralstation och när allt står klart kommer där finnas ett Elite Hotel med ett tillhörande Bishops Arms. Det dröjer dock till hösten 2016 innan det blir klart för öppning.

Det har ryktats länge om att Bishops Arms ska öppna i Uppsala, vilket kanske inte är så konstigt med tanke just på att det är Sveriges största stad där de inte har någon pub än. Idag rapporterar UNT att hotellkedjan Elite Hotels, som även äger Bishops Arms, ska öppna hotell i Uppsala och att det blir ett Bishops i anslutning till det. Just ölpubar med brittiskt/irländskt tema verkar gå hem i Uppsala. Här finns redan O'Connors, Buddy's, Churchill Arms, Pipes of Scotland och Pitcher's.

Hotellet kommer att byggas i anslutning till det gamla postenhuset, som också byggs om just nu. Det lilla kvarteret ringas in av Kungsgatan, busshållplatserna vid centralstationen, järnvägsperrongerna och restaurangen Peppar Peppar. (Kartlänk) För den som vill ta en god öl i väntan på tåget eller bussen har det bara varit några minuter att gå från stadens pubar, men nu kommer alltså ett alternativ som ligger tio meter från spåren.

Medan Bishops Arms ska ligga på bottenvåningen är planen att hotellet även ska få en skybar på översta våningen, med utsikt över landmärken som domkyrkan och slottet.

I dagsläget har Bishops Arms 49 pubar runt om i Sverige.

1 kommentar:

  1. Portersteken - Välkommen att besöka Uppsala! Med tanke på att det i flera år funnits minst två (ibland tre) pubar/restauranger som ligger fysiskt sammanknutna med själva stationen så har närhet mellan öl och tåg inte varit någon brist här. Vi har dessutom Slottskällans Bryggeri med en hussmak som faller mig på gommen; testa deras Roslager t.ex. Bishops Arms är hjärtligt välkomna och jag kommer att vara bland de första på/i skyberan - men nära spåren är relativt ...

    SvaraRadera