Ölutställning på Spritmuseum

, , Inga kommentarer
Den svenska ölkulturen växer så det knakar. Så pass att den nu hamnar på museum. Med start den 6:e februari sätter Spritmuseum fokus på öllandet Sverige med utställningen ÖL! som kommer att pågå hela året. 

En del av er kanske minns att Spritmuseum ifjol frågade på Facebook om vilket tema de skulle ha på sin nästa utställning. Det kom in en överväldigande mängd röster om att det skulle handla om öl, Sveriges hetaste kalla dryck. Nu är det alltså dags.

Utställningen har premiär den 6:e februari och kommer att pågå ända fram till mitten av januari 2016. Den kommer att göra nedslag i den svenska ölhistorien och utlovar såväl pilsnergubbar som hipsters, suröl som stor stark. Här ska den blomstrande svenska ölkulturen lyftas fram, men också vägen dit.

Med hjälp av experthjälp från DN:s dryckesskribent Alf Tumble och museets egen expert Nadja Karlsson har utställningen satts ihop för att lära besökaren om ölhistoria, kultur, trender, tillverkning och ingredienser. Det blir till och med lite interaktivt då man som besökare kommer få "dofta, känna och gissa", som Spritmuseum själva uttrycker det. Man får info om hur man kombinerar öl och mat och hur man brygger öl hemma.

På fredagar och lördagar hålls visningar med efterföljande provningar med öl från svenska bryggerier. Dessutom kommer det ordnas återkommande provningar under olika teman på museet under året.

Ytterligare en samarbetspartner för utställningen är c/o Hops som bland annat gör utställningskatalogen. Det Lilla Köksbryggeriet och Humlegården är också inblandade i utställningen i sponsrande roller.

Spritmuseum ligger på Djurgårdsvägen 38, mellan Vasamuseet och Gröna Lund på Djurgården i Stockholm.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar