Slottskällans Svarta IPA struken ur höstsläppet

, , 6 kommentarer
Slottskällan hade med sin svarta IPA vunnit en plats i höstlanseringen på Systembolaget. Enligt uppgift skulle den ha fått 25 (av 27 möjliga) poängen i offertprovningen vilket är ovanligt högt. Det sägs också att gapet ner till tvåan var stort, men dessa uppgifter kan jag inte styrka. På grund av att provflaskorna hade efterjäst på flaska och blivit några tiondels procentenheter starkare (uppgifterna har varierat från 0,2 till 0,5 % starkare) har den nu blivit diskvalificerad eftersom den hamnat utanför det alkoholintervall som efterfrågats. Lanseringsplatsen tas över av Sigtuna Prince of Darkness Black IPA.

Jag har haft möjlighet att smaka på den testbrygda svart-IPAn från Slottskällans och kan bara säga att det är synd att en så bra öl inte fick släppas. Det kan dock finnas en möjlighet att den släpps i mindre volym som en exklusiv lansering.

6 kommentarer:

 1. Jaaaa, ge ännu mer lanseringar till Sigtuna, jättebra..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du står verkligen inte på deras sida längre va? ;)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Sigtunas humlestinna öl har, överlag, varit riktigt dåliga även om jag t ex gillar deras south pacific ale. Därför tycker jag också att det är tråkigt att de nu får in ytterligare ett öl på bolaget. Fast, som vanligt, kommer jag att ge dem en chans och köpa en flaska. Sedan så är det inget generellt ogillande för bryggeriet i allmänhet då jag tycker t ex deras öl Midvinterblot och Ace of spades 2010 var riktigt goda öl. Sedan att de slår ifrån sig konstruktiv kriticism från sina kunder hjälper inte till.

  SvaraRadera
 4. nä nu ska vi inte starta den här debatten, jag kommer testa deras öl även i fortsättningen, är de bra så köper jag dom, är de inte bra så låter jag bli.

  men jag tycker det är tråkigt att ett bryggeri får såpass många lanseringar.
  hoppas verkligen oppigårds och sedermera dugges kan ge sig in i det hela när de fått ordning på större bryggverk.

  hoppas sigtuna bekantat sig lite mer med sitt eget sådant nu så de kan göra bra öl.

  trist för slottskällan att falla på någon decimal, då de verkar vara på uppgång nu. hade gärna sett dom få in något nytt och fräscht på ordinarie hyllor.

  SvaraRadera
 5. Dyker den upp här i Uppsala i det lokala sortimentet :)?

  /Sebastian

  SvaraRadera