Snart är det dags för Allt om öl festivalen

, , Inga kommentarer
Ölfestivalerna har börjat poppa upp som svampar runt om i landet, som ett ytterligare bevis på att ölkulturen i Sverige växer så den knakar. En av de allra nyaste är Allt om öl festivalen, som har startats av min bloggkollega Pelle i samarbete med Café Sylvia. Det är såvitt jag vet Sveriges enda ölfestival som går utomhus och i år blir det blott andra gången den arrangeras.

Jag hade själv inte möjlighet att besöka festivalen förra sommaren men jag har hört att det blev mycket lyckat och att just utomhusaspekten uppskattades. I år ska jag ta mig dit för att få uppleva det själv. Tåget är redan bokat! Pga arbete blir det bara besök på lördagen men det ska förhoppningsvis räcka till att hinna plocka ut godbitarna i alla fall. Jag har också fått möjlighet att ställa upp som öldomare under festivalen, vilket ska bli en spännande och rolig erfarenhet.

Årets utställare har inte blivit offentliga än, men det är utlovat fler utställare än förra året då ett tiotal utställare fanns på plats med ca 100 ölsorter. Förra året brygdes också en egen festivalöl av Eskilstuna, som sedan kom att vinna Folkets Val.

Något av det bästa med dessa lite mindre festivaler är att man ofta kan få bättre chanser att prata med bryggare och utställare. Om du inte har något för dig kring 15-16 juni, boka in en resa till Eskilstuna vettja.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar