Första webblanseringen av öl imorgon

, , 10 kommentarer
Imorgon kl 10.00 sker den första webblanseringen av öl någonsin på Systembolaget. Det innebär alltså att ölen inte kommer finnas på någon butik utan endast kan beställas online. Ölet i fråga är ingen mindre än Bourbon County Coffee Stout från Goose Island, som kommer i bombers (65) cl för 132,30 kr styck. Det finns endast 112 flaskor i lager och man får max beställa fyra flaskor per kund. Det kommer troligen vara stort tryck på dessa flaskor så man bör sitta bänkad vid datorn strax innan kl 10 imorgon och vara beredd. Observera att man behöver vara inloggad för att lägga en beställning. Det kan alltså vara en idé att registrera sig i förväg, om man inte redan har ett webbinlogg.

Bourbon County Coffee Stout är, som man förstår av namnet, en variant av deras eftertraktade bourbonlagrade stout som nu har fått kaffe tillsatt. Den har väldigt höga betyg på Ratebeer, där den för närvarande ligger på 19:e plats på deras topp50-lista över imperial stouts. Tidigare har vaniljvarianten släppts på Systembolaget och den vanliga Bourbon County Stout går för tillfället att privatimportera (lådvis) från Panogruppen, dock endast till butiker i Stockholms län.

Klicka här för att komma till Systembolagets sida för webblanseringar. Hänger du på "låset" imorgon kl 10?

10 kommentarer:

 1. Jag tycker att den vanliga BCS är fin, medan Vanilla-varianten var på tok för spritig. Kanske drack jag den för färsk, men jag inte så impad... Tror jag låter bli den här flaskan, till er andras förtjusning kan jag tänka! :P

  SvaraRadera
 2. Att hänga på låset räckte tydligen inte... fullbokad redan innan 10:01.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänkte att det skulle gå så fort.

   Kul att se att den sålde så pass bra, tråkigt att se att inte alla som ville ha en fick. Men så är det med dessa limiterade öl. Vi ska egentligen skatta oss lyckliga som överhuvudtaget fått en sådan öl till Sverige tycker jag :)

   Radera
 3. Damn, hade glömt att det var idag. Läste detta inlägg en halvtimme innan. Tack för det! Lyckades haffa två. Vilken rush!

  SvaraRadera
 4. Jag uppdaterade sidan hela tiden, och ena stunden så var den fortfarande inte bokningsbar, vid nästa sekund när jag uppdaterade var den slutsåld :( önskar de hade limiterat den till 1 per person ist, så kanske man skulle fått chansen att testa den! / fredrik

  SvaraRadera
 5. Suger fett! Hade samma problem... / Nisse666

  SvaraRadera
 6. Hur många fick man egentligen beställa? För med tanke på snabbt den sålde slut måste det nog till strikt ransonering på en gång. Fick ingen heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som Fredrik sa var det 4 st och med tanke på att det krävdes inloggning kunde man inte direkt beställa 4 nya. Jag hade gärna sett att de haft en kvot på en eller två flaskor per person istället. Stora "problemet" var väl dock att det fanns mycket lägre tillgång än det fanns efterfrågan och det kunde nog varken leverantören eller Systembolaget göra något åt. Ölen görs helt enkelt i rätt små volymer.

   Radera
 7. 4 flaskor/person var det satt... / Fredrik

  SvaraRadera
 8. Ah, okej. En eller två hade som sagt varit mer rimligt, men någon gång får man väl testa saken ändå förhoppningsvis. Tillgången är ju ofta ett problem, men det har man ändå lärt sig att leva med. Som många påpekat förut, det är kanske dags att börja behandla öl som vinets jämlike och kvotera mera? En liten hjälp på vägen i alla fall.

  SvaraRadera