Tentaöl och ost - To Öl Mochaccino Messiah och Stilton (?)

, , Inga kommentarer

Det blev ju visserligen en del öl i lördags med hembryggar-SM följt av grillning och ölprovning hemma hos mig med Tom, Jonas och Brekerietgrabbarna. Jag tyckte ändå att det var läge för en tentaöl efter dagens tenta i strömningslära.  Mochaccino Messiah har stått länge i kylen och pockat på min uppmärksamhet varje dag men annat har kommit ivägen varje gång. Fram tills idag.

När vi var i Leeds fick jag en påse med lite blandat innehåll. Först på hemresedagen, två dagar efter att jag fått påse, upptäckte jag att det låg en bit ost i botten. Den fick ändå följa med hem och har legat i kylen. På egen risk har jag nu smakat den och tyckte den håller måttet trots omständigheterna, särskilt med en liten klick marmelad. Gissningsivs är det en bit stilton det rör sig om, men ärligt vet jag inte säkert vad det är för ost. Salt och smakrik är den i vart fall.

Mochaccino Messiah är en brown ale med kaffe, laktos och havre som är lite sötare än många andra kaffeöl. Den är inte heller lika rivig som en del andra kaffeöl utan ligger ganska lent i munnen, säkerligen tack vare både havren och restsötman. En ännu kraftigare öl skulle behövas till osten om man äter den på egen hand, men med lite marmelad till balanseras sältan upp med lite sötma och fruktsmak och gör det hela till en angenäm upplevelse.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar