Möt Train Station Brewery

, , 1 kommentar
Grabbarna bakom Train Station Brewery. Från vänster: Simon Vikström, Per-Johan Thörn, Colin Nordström.

För en tid sedan kom en ny folköl, The Hoppy One från Train Station Brewery, ut i dagligvaruhandeln i Uppsala med omnejd. Ölet har fått många lovord på såväl bloggar som forum och enligt de första rapporterna säljer den över förväntan. Men vilka är det som ligger bakom den? Möt personerna bakom Train Station Brewery i en kort intervju.

Vilka är ni?
Vi är tre vanliga killar med helt olika kompetenser men med samma intresse för smak. En sommelierutbildad (steg 1) art airector, en vin- och ölproducerande biokemist och en smakpassionerad ingenjör. Vi har alla varit väldigt intresserade av smak länge.

Varför just folköl?
Vi kände att det saknades ett bra och smakrikt folköl på den svenska marknaden. Sen slog vi våra kloka huvuden ihop och med Colins bakgrund inom vin- och ölproduktion så lyckades vi ta fram ett recept på det vi tycker är det bästa folkölet på marknaden. Folkölsmarknaden är lite bortglömd i Sverige och att vi kände att det saknades en exklusiv smakrik folköl gjord på sällsynta råvaror. 

Hur ser eran framtid ut?
Vi har en plan att komma med en FolkölsStout till hösten. Planer för starköl finns också, men det får bli när vi hittat ett suveränt recept och sen är det lite beroende på systembolaget också. 

Hur arbetar ni fram era öl? Jag har sett att ni bl a bryggt på Slottskällan.
Vi jobbar alltid fram våra recept helt på egen hand. Sen så hyr vi som sagt in oss på befintliga bryggerier för de kommersiella volymerna. Vi tar allting som det kommer. Just nu har vi en jättebra relation till de vi kontraktsbryggt med och är jättenöjda med slutresultatet - det är det viktigaste för oss. Kvalitet före kvantitet.


Bilderna är från Train Station Brewery och används med tillstånd

1 kommentar:

  1. Hoppas de börjar få spridning på sin "omnejd"...bortåt Eskilstuns också!!

    SvaraRadera