Lite kort om kommande Napa Smith West Coast IPA

, , 3 kommentarer
Som ni ni kanske har sett har jag tidigare rapporterat om de öl som hittils är klara att släppas på Systembolaget under våren. En av dessa är West Coast IPA från Napa Smith och av nyfikenhet tog jag reda lite på mer om den.

Det visade sig att detta är en helt ny öl som man tagit fram för den svenska marknaden. Den kommer att släppas i det fasta sortimentet i juni, men börjar skeppas till Sverige redan i mars. Importören Brewery International TOMP stället ut En Öl & Whiskymässa i Göteborg och kanske kan det alltså finnas en chans att prova den där. Enligt bryggeriet ligger den på 7,5 % och ca 80 IBU.

West Coast IPA kommer till en början att finnas på ungefär 200 Systembolagsbutiker. Sedan tidigare finns Napa Smith Organic IPA på Systembolaget och ytterligare några av deras öl går att beställa.

3 kommentarer:

 1. Nice! Jag tycker Napa Smith gör riktigt bra öl, särskilt de humleprofilerade ölen är fina. Organic IPA drack jag i lördags, med Nebuchadnezzar bredvid, och jag tror f-n jag tycker Napa's öl var snäppet vassare. Det är bättre balans, en lite sötare fruktighet... Mer min stil av IPA. :)

  SvaraRadera
 2. Men Johan, Napa Smith ligger i Tomps portfölj.

  Mvh Johan på Brewery Int.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gör de ja, fick nått hjärnsläpp när jag skrev att det var ni. Uppdaterad nu! Tack för rättningen :)

   Radera