Lokalkollen: Nytt från Kalmar

, , Inga kommentarer
Disköl
Lagom till att Melodifestivalen började dra igång årets cirkus släppte Ängö sin nya lager med det passande namnet Schlager. Dessutom har man släppt en porter med den gamla kaffeersättaren cikoriarot, en återupplivning av en öl som gjordes i Kalmar i slutet av 1800-talet.

Schlager börjar lovande men håller inte riktigt hela vägen in i kaklet. I den friska och lätt söta lagern ligger nämligen en grön äpplighet och stör. Utan den hade den varit en riktigt bra dortmunder men nu faller den lite kort. Satsar Ängö på att slipa bort äppligheten har de kvar en högklassig lager.

Cikoriaportern är betydligt trevligare med en lite rostig kaffesmak, drag av kakao och lakrits samt en örtig bakgrundston. Lite sådär lagom halvtorr och med en mild eftersmak som låter en liten ton av choklad och kaffe ligga kvar i gommen en lång stund. Jag uppskattar att den är mild i rostigheten och inte heller har för kraftig kaffesmak.

Ängö fortsätter att blanda och ge lite, men de små felen kan man leva med i en ny öl från ett så pass ungt bryggeri som Ängö ändå är.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar