Ölrecension: Herold Světlý Březnický Ležák 12°

, , Inga kommentarer


Herold Světlý Březnický Ležák 12°, eller Herold Czech Premium Lager som den också kallas och är lite mer lättuttalat för oss svenskar, är en ljus lager man kan finna på en del krogar i Sverige. Ett gott alternativ när man vill ha något lättare. Glöm inte bort den här stilen!

Den ser riktigt fin ut i ett högt pilsnerglas med en kristallklar, guldgul kropp och en fluffig vit skumkrona. Smaken är frisk med en brödig grund toppat med hö, örter och nyslaget gräs. Lätt maltig sötma som avslutas med en behaglig beska. Kroppen är lätt men den blir aldrig vattnig.

Den är oerhört behaglig att dricka och är helt rätt när man behöver omväxling från alla pale ales och stouts. Bra ljus lager glöms lätt bort bland allt skräp som skickas ut på burk eller under stor-stark-fenomenet. Det är synd, för det finns riktigt trevliga exempel ur stilen och det måste inte vara matat med amerikansk humle för att bli bra. Det här är gott exempel på en klassisk tjeckisk pilsner som får mig att förstå varför så många tycker tjeckerna gör den bästa ölen.

Denna flaska var ett varuprov/tävlingsvinst från importören

0 kommentarer:

Skicka en kommentar