Ölrecension: Evil Twin Hipster Ale

, , Inga kommentarer
Evil Twin har släppt en hel serie med Hipster Ales med olika namntillägg från olika hipsterområden från världen över, bland annat Södermalm (Stockholm), Mission (San Francisco) och El Raval (Barcelona). Dessutom har man släppt en "global" Hipster Ale på burk som man bryggt hos amerikanska Westbrook.

Evil Twin byter nu svensk leverantör (från Brill) till Galatea. Om det betyder att den ondskefulla tvillingens öl dyker upp på fler ställen i Sverige framöver återstår att se. Det finns ju en del att välja mellan i Evil Twins portfölj. Under 2012 var nämligen Evil Twin det danska bryggeri/bryggföretag som släppte näst flest nya öl. Inte helt oväntat var det bara brorsan på Mikkeller som brädade dem på den punkten.

Den burkade Hipster Ale är en mycket trevlig american pale ale som trots några månaders ålder håller upp väl. Humlesmaken är framförallt grapefruktdriven men visar också en del tall och sötare citrus. Mot slutet pressar den på med en ganska rejäl beska som ligger kvar länge.

Bakom humlen ligger en lätt karamellig kropp med söta toner av småkakor och lite toast. Torrare i avslutningen där beskan slår till. En stiltypiskt medelfyllig kropp. För att ha några månader på nacken håller den upp väldigt fint men i dagsformen upplever jag den som välgjord men inte mer än att den vandrar längs den gyllene medelvägen.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar