Blandade smånyheter III

, , Inga kommentarer
Dags för mer samlade smånyheter som inte föräras med en helt egen artikel utan samlats här. Mera stämningar, jubileumsöl och nya tekniker för att fylla upp öl och ta med sig hem från krogen står på menyn.

Burkarna blir allt mer populära, särskilt bland amerikanska bryggerier. På growlersidan har det inte funnits någon motsvarande utveckling. Kanske börjar den nu, med den s k beerpouch. En growler är alltså en stor glasflaska, ofta på 64 oz/1,9 l, som man kan fylla upp från närmaste fatkran och ta med sig öl hem. Det är fortfarande olagligt i Sverige men är populärt i bl a USA. Beerpouch är en lösning som är lika enkel som den låter. En "påse" i plast och aluminium med lock som man fyller upp med vätska. Skyddar mot sol, går inte sönder om man tappar den i golvet, är mindre materialkrävande, väger mycket mindre, tar mindre plats när den är tom och så vidare. Massor med fördelar jämfört med en growler i glas. Läs mer om produkten på deras hemsida. Nu återstår bara att se när Sverige tillåter growlerfills.BeerSweden-Darrens nya projekt, bryggeriet Beer Studio, har nu anställt en bryggare. Det är hembryggaren Leif Johansson från Kalix som lyckats knipa platsen. Darren säger i en pressrelease att han så fort han fick prova en av Leifs hembryggda IPA att han var rätt person för jobbet, trots att han inte har någon erfarenhet från kommersiell bryggning. Något som Beer Studio vill visa är nämligen att det går att starta upp ett bra bryggeri utan erfarenhet.InBev tar till legala medel för att få engelska mikrobryggeriet Belleville att byta namn. De menar att det är för likt deras varumärke Belle-Vue.Liseberg fyller 90 år i sommar och firar bland annat med att ta in en jubileumsöl. Det är en lättare, torrhumlad ale på 29 IBU med bland annat centennial i tanken som bryggts av Spendrups. Namnet verkar vara just Lisebergs Jubileumsöl och har premiär för allmänheten måndagen den 24/6 då Lisebergs jubileumsvecka drar igång.Förra året släppte Stone en jubileumsvariant av Ruination för att fira att den funnits i 10 år. En lite himla bra förra året. Nu släpps den igen som Stone RuinTen med release i USA på måndag. Får vi se den i Sverige genom Great Brands tro?
kraftigare variant med ännu mer humle som smakadeÅrets Zwanze Day, dagen då årets variant av Cantillon Zwanze släpps simultant på ett antal utvalda krogar världen över, blir i år den 14 september. För Sverigeboende lär Akkurat i Stockholm och Ölbutikken i Köpenhamn vara de närmaste alternativen om man vill få smaka.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar