Första numret av ℅ Hops är snart i pressarna

, , Inga kommentarer

Sveriges nya ölmagasin ℅ Hops är inne på sina sista skälvande dagar av produktion innan första numret går i tryck. I början av juli kommer alltså Sveriges ölpublik kunna hålla 100 färska sidor i handen, och utifrån vad jag sett kan jag säga att det lär bli trevlig läsning.

Som ni kanske räknat ut vid det här laget (eller läst er till på annat håll) är jag själv också involverad i det här magasinet och är en av flera skribenter som bidragit med artiklar till det första numret. En del av oss som skriver för ℅ Hops känner ni igen från ölbloggsvärlden medan andra har journalistbakgrund eller kommer från andra håll inom ölbranschen. Det som skrivs för magasinet är förstås unikt material som ni inte kan läsa på någon blogg och för egen del kan jag också säga att materialet jag bistått med är betydligt mer genomarbetat än mina bloggartiklar. Därtill har vi förstås en duktig redaktör som höjer kvaliteten något snäpp till.

Själva tidningskonceptet står Miguelangel von Meyer och Johan Holm från mediabolaget Me and My Magazines. Tanken är att skapa ett snyggt, seriöst och mångfacetterat magasin om öl. Jag vet så pass mycket om innehållet i första numret, vilka som skriver för det, hur utformning, layout och dylikt ska bli samt vad Holm och Meyer är kapabla till (de jobbar bland annat med snygga Icon) att jag utan att ha sett det första numret kan säga att de kommer uppnå sitt mål med magasinet. Det här kommer bli en tidning man inte vill gömma undan i någon bokhylla.

Förbeställningar kan göras på cohops.se och så som senaste rapporten om beställarnas geografiska fördelning såg ut är göteborgarna betydligt mer intresserade än andra. Hur kommer det sig? Tanken är att första numret går i tryck imorgon, så nu är det inte långt kvar innan vi har det hemma i brevlådan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar