Lokalkollen: Dugges Holy Cow

, , 3 kommentarer

Efter bryggeriflytt och lite annat strul är Dugges back on track sedan en tid tillbaka. Senast var de aktuella med en nordisk saison i junisläppet men de är också en av långkörarna i det lokala beställningssortimentet. Låt oss titta närmare på en öl som, för mig i alla fall, är Dugges upp i dagen nämligen Holy Cow.

IPA med amerikansk humle, putslustigt namn och en egen karaktär på maltkroppen. Det skriker Dugges om det! Citrus dominerar i doften, med toner av såväl citron som apelsin och kanske en touch grapefrukt också. Bakom citrusanstormningen ligger en liten tallton och lurar.

Sötman är ganska stor för en IPA och kommer i form av kakor, toffee och maltsirap. Däremot avslutas med en ordentlig men behaglig beska som ligger kvar länge i gommen. Trots sötman så kommer humlen igenom rent och fint. I det läget har inte jag några problem med att det inte är snustorrt i smaken.

En IPA från svenska västkusten som inte följer stilen på den amerikanska västkusten. Istället en kreation som står stolt på egna ben. Jag gillar't!

Den här flaskan var ett varuprov

3 kommentarer:

 1. high five eller holy cow?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Holy Cow! Jag blandar alltid ihop de två, men nu blev det ju lite pinsamt. Tack för att du uppmärksammade det :)

   Radera
  2. kein problem. kul att höra att dugges fått ordning på sin bira.

   Radera