Lokalkollen: Lundabryggeriet Tors Hammare En Skånsk Dubbel

, , Inga kommentarer
Det har varit lite halvtyst om Lundabryggeriet ett tag men nu har de nyligen släppt Tors Hammare, en öl de kalla för en "skånsk dubbel". Brygd med en uppsjö av maltsorter, inkluderande tysk surmalt, humle från nya zeeland och fransk saisonjäst blir man ju lite undrande kring just vad en skånsk dubbel kan vara. Oavsett vad det ska vara, blev det inte särskilt gott.Jag tänker mig att det på något sätt ska likna en klassisk belgisk dubbel, vilket det alkoholhaltsmässigt gör åtminstone. Färgen på ölet är däremot klarröd och den är helt utan bestående skum. En aning förvånande och jag börjar fundera på om det inte är dags att släppa eventuella förväntningar på något som liknar Westmalle Dubbel innan jag ens smakar.

Det visar sig vara riktigt. Smaken är nämligen smått söt med en tydligt spritig ton, dock utan några större inslag av högre alkoholer, och i övrigt ganska tunn och nyansfattig. Den väldigt starka kolsyran är också rätt störande och ger en obehagligt stark mousse i munnen. Humlen slår in i slutet för inslag av citrus och en touch av krusbär men det lyckas inte rädda det här ölet.

Oavsett vad det är man har försökt skapa här har folket i Lund alltså inte riktigt lyckats. Det här ölet är helt enkelt inte särskilt gott och det som är kvar i mitt glas efter att ha gjort den här bedömningen åker ner i vasken.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar