Midsommarfynd

, , Inga kommentarer
I år firar jag midsommar i Danmark. Där man inte firar midsommar. Kolonin av svenska studenter i Odense samlas ändå till midsommarfest ikväll tillsammans med några utvalda danskar, så lite midsommarfirande blir det förstås ändå, men en riktig svensk midsommar hemma i Dalarna blir det inte. Som plåster på såren gjorde jag ett riktigt litet midsommarfynd här i Odense istället.

Den Lille Kaelder i södra utkanterna av Odense hade nämligen ett parti med lagrade Cuvee Van De Keizer Blå på lager. Den lilla butiken drivs mer eller mindre som en hobby och håller bara öppet på torsdagkvällar. Eftersom min flickvän och jag hade vänner över på pulled pork kunde jag inte ta mig dit men Viktor som också tipsat mig om butiken var snäll nog att plocka upp två flaskor åt mig när han åkte dit.

Dessa flaskor var också billigare än vad man hittar den senaste årgången för på andra ställen i Danmark såväl som på Systembolaget i Sverige. Så fick jag mig ett riktigt midsommarfynd att glädjas över. Personligen tycker jag nämligen att denna öl är alldeles för söt när den är färsk men den visar också upp enorm lagringspotential. Dessa flaskor utgör därför ett fint tillskott till samlingen som innehåller årgångarna 2010 och 2011 sen tidigare.

Trevlig midsommar!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar