Ölrecension: To Öl Fuck Art This Is Advertising

, , Inga kommentarer
This Is Advertising är den starkaste ölen i To Öls triplett med Fuck Art och är en välhumlad variant på en quadrupel. I vanlig ordning är etiketten rätt flummig och totalt älskvärd med ett gäng porträtt på djur. Jag gillar idén med att göra en humlig quadrupel, men hur blev det till slut?

Doften är mycket lovande med sköna tunga toner av torkad frukt, kola och råsocker som minglar försiktigt med humliga drag av hö, citrus och örter. På doftsidan har de lyckats mycket bra med att lägga till trevliga element från humlen till en annars jäst- och maltbetonad ölstil.

Egentligen funkar det hela också bra i smaken. Här tillkommer dock att ölet är väldigt sött. Inte störande sött kanske, men både grundölet och humleeffekten hade nog varit mycket bättre med lägre sötma. Nu känns det instinktivt som att jag vill lagra bort lite sötma över några år, men då tappar man ju också det som gör ölet speciellt nu nämligen humlen. Lite av ett moment 22.

Ändå ett mycket bra försök på att modernisera en klassisk stil utan att gå till överdrifter med humlingen. Slipar man på den klassika delen av detta öl och får det ännu lite bättre kan det nog bli riktigt bra. Frågan är ju bara om To Öl någonsin kommer brygga dessa öl igen?


0 kommentarer:

Skicka en kommentar