Lokalkollen: Poppels Projekt 002 Russian Imperial Stout

, , Inga kommentarer
Till Porterfestivalen i Göteborg i höstas gjorde Poppels Bryggeri en reinkarnation av en imperial stout från svunna tider. Med vissa modifieringar släpps denna öl som Projekt 002 i begränsad mängd i det lokala beställningssortimentet den 1 februari och kort sagt är det inte mycket att snacka om. Gillar du stilen är det ett givet köp.

Efter Porterfestivalen slipades receptet till ytterligare en smula och resultatet är Projekt 002 Russian Imperial Stout. Den klockar in på den för stilen relativt låga alkoholhalten 8,5 %, något den inte alls lider av.

Medelrostat kaffe är ett dominerande inslag i doften tillsammans med rostade toner i allmänhet och en lätt fruktighet. Inte jättenyanserat men det är å andra sidan bra drag i doften med tanke på alkoholhalten.

Kaffet är inte lika dominerande i smaken där det delar på utrymmet med bitter choklad, mer fruktighet och en viss bärighet. Den är en aning oslipad runt kanterna, något som lär bli bättre om man ger den några månader att lugna ner sig.

Den når inte samma nivå som den mycket trevliga DIPA-föregångaren i projektserien, men är ändå klart köpvärd om man gillar stout.

Den recenserade flaskan var ett varuprov

0 kommentarer:

Skicka en kommentar