Lokalkollen: Green Tower Barrantes Imperial Coffee Stout

, , Inga kommentarer
Lucas och René börjar få fart på sitt sidoprojekt Green Tower, där de kan ta ut svängarna lite mer än under Eskiltuna Ölkulturs flagg. Den senaste kreationen är en kaffekryddad imperial stout vid namn Barrantes. Medan några av de tidigare ölen från Green Tower har varit bra utan att stå ut är Barrantes riktigt välgjord.

Själva namnet Barrantes kommer från odlaren av kaffet som används. Kaffet som är från Costa Rica har sedan rostats på Koppi i Helsingborg och har tillsammans med muscovadosocker fått ge extra smak åt ölet.

Det är också en tydlig och väldigt närvarande, men ändå ganska mjuk ton av kaffe som jag tycker är väldigt snyggt inpassad i grundölets smak. Tvärtemot vissa kaffebomber som dykt upp på senare tid är här kaffet en av flera pelare som smaken står på. Så tycker jag om när det är.

Utöver kaffe bjuder Barrantes på medelstarkt rostade smaker med drag av kakao och en mjuk bärighet som gör att det inte blir alltför tungjobbat för smaklökarna. Munkänslan är kraftig men inte överdådig och på det hela taget är det en riktigt välskapt kaffestout. Jag är imponerad!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar