50/50 Eclipse på väg mot beställningssortimentet

, , Inga kommentarer
En av de många Eclipse-varianterna
Det är sedan tidigare känt att tre varianter av FiftyFifty Eclipse kommer att dyka upp i Sverige i vår. Nu rapporterar importören också att de har för avsikt att inte bara sälja den till krog utan även sälja ölen i beställningssortimentet.

I början av mars kommer dessa små dyrgrypar att dyka upp i Sverige tack vare importören Brewery International som fått loss ett mindre parti med tre olika varianter av den eftertraktade Eclipse från FiftyFifty Brewing. Det är första gången bryggeriet exporterar någonting. Eclipse är namnet på alla fatlagringar av grundölet Totality och släpps i flera olika varianter varje år. Skillnaden på de olika fatlagringarna avgör man på årgången i kombination med färgen på vaxet över flaskhalsen. De tre varianterna som kommer till Sverige i vår är Rum 2013 (18-åriga fat från La Cruzan), Elijah Craig 12 yo 2012 och Elijah Craig 20 yo.

Det riktigt trevliga är att Brewery International också har för avsikt att sälja dessa genom beställningssortimentet istället för bara på krogen. Dessutom menar de att priserna inte kommer bli mer än "några kronor högre" än priserna i USA, som normalt ligger omkring $30 för de flesta varianterna på Eclipse. De svenska priserna bör alltså kunna landa kring 200-250 kr. Mycket pengar för 65 cl öl kan tyckas men det är också öl av riktigt hög kvalitet. Jag har haft turen att smaka några olika varianter och de är alla väldigt, väldigt goda.

Huruvida de kommer att gå att beställa styckvis eller med kollikrav om 6 flaskor är ännu inte bestämt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar