Ölrecension: Omnipollo Fatamorgana

, , Inga kommentarer

Omnipollo har tagit sitt segertåg över Atlanten och bryggt öl även i USA. Tidigare brygde de stouten Agamemnon hos Pub Dog i USA och nu har de gått och bryggt en DIPA på samma bryggeri. Fatamorgana är namnet och finns från och med idag på utvalda svenska krogar samt privatimport.

Flaskan är märkt 5:e december och är alltså en månad gammal. I högsta laget för de absolut värsta humlehuvudena men så bra det kan bli för en öl brygd i USA som serveras i Sverige. Färskheten märks också i doften som är fullproppad med humle.

Det finns en del färsk exotisk frukt i doften men det som mina smaklökar framförallt plockar upp är tallbarr och kåda. Ska man klaga lite så är det väl möjligen att den saknar det omfång av nyanser som de allra bästa ölen inom stilen har. Men det är också det enda.

Smaken bygger också den mycket på tallbarr och kåda tillsammans med exotisk frukt. Maltkroppen känns däremot en aning tunn. Inte så att det känns jobbigt obalanserat men ändå så att man reagerar på att något saknas.

Mer än bra men inte i absolut DIPA-toppklass skulle jag sammanfatta Fatamorgana som. Det ska dock sägas att flaskan jag provade kom mer eller mindre direkt från budbilen som levererade till O'Connors där den dracks. Kanske hade den varit annorlunda om den fått stå ifred i en dag eller två efter leveransen?

Fatamorgana finns på utvalda krogar och går dessutom att privatimportera från Brill, då man får en flaska á 65 cl för 119 kr.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar