Ölrecension: Samuel Adams Rebel West Coast Style IPA

, , Inga kommentarer
Samuel Adams Rebel West Coast Style IPA har funnits sedan förra sommaren och går sedan i måndags också att köpa i sexpack genom beställningssortimentet. Samuel Adams är lite hit and miss för mig, vissa grejer gör de överraskande bra och vissa grejer känns som nervattnade versioner av vad det beskrivs som. Rebel IPA visade sig tyvärr vara av det senare slaget.

Med Amarillo, Chinook, Simcoe, Cascade och Centennial i receptet och West Coast Style IPA på etiketten förväntar man sig en rejält humlig och fruktig öl, men humlen är tyvärr ganska tam. Flaskan är datummärkt till december 2014 och med lanseringsdatumet som ytterligare ledtråd gissar jag att den är buteljerad i slutet av juni. Dryga två månader är visserligen inte purfärskt, men heller inte tillräckligt mycket att skylla brist på humlenärvaro på. Två provade flaskor med samma smak pekar också på att det inte rör sig om flaskvariation.

Den humlesmak som ändå finns där drar främst mot grapefrukt och citrus i allmänhet, samt försiktiga talldrag. Beskan är också den rätt så tam och lyckas inte riktigt ge den där uppfriskande känslan som en väl avvägd beska kan göra. Maltsmakerna är okomplicerade och egentligen också ointressanta, utan djup eller nyanser.

Det finns överhuvudtaget inga felsmaker i ölet, men det är inte i närheten av vad man förväntar sig av något som kallar sig för västkust-IPA. Så räknar man till stil är den knappt godkänd men som öl i allmänhet sett är den ändå okej, om än något tråkig. Att beställa hem ett sexpack vill jag inte rekommendera.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar