Sveriges bästa oktoberfestöl

, , 1 kommentar
Jag har sagt det förut och det är värt att säga igen. Oktoberfestlig Ängöl från Ängö Kvartersbryggeri är ett av Sveriges bästa lageröl och det är definitivt det bästa oktoberfestölet man kan hitta i Sverige bland såväl svenska som importerade öl.

Egentligen finns inte så mycket att tillägga till den ingressen, mer än att den är bättre på fat än på flaska. Eller jo, förresten, en liten detalj som jag i och för sig också har nämnt förut. Ett gäng fat av Oktoberfestlig har skickats till Brekeriet för att sekundärjäsa med brett i ett spännande litet experiment. Hur det faller ut ska bli riktigt intressant att se.

Eftersom Ängö aldrig avlistade Oktoberfestlig ur lokalsortimentet efter förra hösten har den legat som slutsåld under hela mätperioden som avgjorde vilka öl som skulle få finnas i TSLS. Därmed har den inte tagits med i TSLS, vilket verkligen är synd på en så bra öl. Kalmarborna får helt enkelt skatta sig lyckliga att de får den för sig själva, åtminstone flaskvarianten. Bryggeriet var dock påpassliga nog att meddela detta i förväg så man fick chansen att beställa ölet medan det fortfarande var möjligt, eftersom årets Oktoberfestlig hann in på hyllorna innan TSLS trädde i kraft.

Ser ni den på fat, så slå till, och håll utkik efter den brettade varianten.

1 kommentar:

  1. Svem-David Svensson5 september 2014 kl. 22:07

    Jag har redan fått hem 2 st. Oktobeerfestlig som står i min ölkällare. Denna öl drack jag i höstas och den var väldigt god.

    SvaraRadera