Öl och cigarr: H. Upmann Coronas Major och Oppigårds Thurbo x2

, , Inga kommentarer

Ämnet öl och cigarr har jag ju dykt ner i förut och nu tänkte jag bredda det med lite andra ölstilar. En Coronas Major från H. Upmann testades därför med två Thurbo-öl från Oppigårds, dvs DIPA och Stout. Kuba möter Sverige igen alltså och liksom sist kom de bra överens.

Cigarren är en mjuk och lättpuffad historia som är lätt att ta till sig. Mild och något söt smak med lite vaniljtoner och lätt ton av läder. En trevlig rackare som jag gärna röker igen. Den är någorlunda snabbrökt och passar bra för ett tillfälle då man vill ta en lugn stund utan att sitta i en timme, även om det också går att dra ut på det lite om man trivs lite för bra i stunden.

Att prova en DIPA till cigarr var något av en kul grej att testa snarare än att det fanns en baktanke. Ibland måste man prova något utanför sin låda. Emellertid var det väl knappast något underverk till kombo jag hittat men det var inte heller dåligt. De två parterna påverkade helt enkelt inte varandra särskilt mycket.

Thurbo Stout var själva huvudnumret i det här kombinationstänket. Att chokladtoner och rostad malt skulle passa med bra med cigarrök var väl kanske ingen högoddsare. Däremot var det inte helt väntat att det var de fruktiga tonerna i ölet som skulle lockas fram i kombination med cigarren men så var fallet. En väldigt intressant och god kombination där Thurbo Stout kom att få en fruktighet som nästan drog åt belgiska klosteröl. Tankarna fördes till Pannepot med kombinationen av rostade smaker och fruktighet. Riktigt bra kombination!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar