Poppels Projekt 003 blir webblansering efter släppstrul

, , 3 kommentarer
Eftertraktad bira
Den crowdsourcade ölen Projekt 003 från Poppels Bryggeri hade hajpats upp rejält inför fredagens småpartisläpp på Systembolaget. Så mycket att Systembolagets webbsida inte klarade trycket och just denna öl gick inte att beställa. För att kompensera för detta kommer istället en webblansering av några av de återstående flaskorna i oktober.

Förvirringen var stor i fredags morse när Poppels Projekt 003 Imperial Saison dök upp på Systembolaget.se men inte gick att beställa. Leveranserna till butik verkar inte heller ha fungerat som de ska. Systembolaget menar att det uppstod serverproblem vid lanseringen som drabbade just Projekt 003.

Ölet är crowdsourcat på så sätt att man bett bryggeriets fans bidra med röda vinbär som sedan använts i ölet samt att man tagit in folk som hjälpt till med buteljeringen. Därför var det många som hjälpt till eller kände någon som hjälpt till och gärna ville få tag på en flaska. Samtidigt har flera bloggare hajpat ölet inför Poppels första nationella småpartisläpp och efterfrågan blev väldigt stor. Men att beställa online fungerade alltså inte under fredagen.

Nu finns det flaskor kvar i Bromma och imorgon tisdag inkommer fler flaskor till Systembolagets vinkällarbutik i Nordstan, Göteborg. För att i någon kompensera för strulet på webben har man nu valt att ha en webblansering av ölet i oktober, gissningsvis med de flaskor som ännu inte gått iväg till butik. Det kommer att ske två webblanseringar i oktober, den 9:e och den 23:e. Vilken av dem som Projekt 003 kommer att hamna i känner jag ännu inte till.

3 kommentarer:

  1. Får tacka för tipset att det fanns flaskor kvar i butik, blev en trip till gamla hemstaden Västerås där ett par flaskor kunde plockas upp. Dessutom stod Horals Oude Geuze Mega Blend på hyllan, åkte ner i korgen den med...

    SvaraRadera
  2. Horal 2013 på Systembolaget är rätt löjlig, kostade 9 Euro när jag var i Belgien förra veckan, nästan 300 SEK på Systembolaget är fan mig skammligt!!

    SvaraRadera
  3. Vad kostade resan till Belgien då? ;)

    SvaraRadera