Ölrecension: Mikkeller Citrus Dream

, , 2 kommentarer

Mikkeller har i skrivande stund släppt 423 olika öl (enligt RateBeer). En av de senaste är den ljusa lagern Citrus Dream som förutom citrusosande humle också har bryggts med apelsin- och citronskal för en extra citruskick. Och citruskick, det får man.

Kanske är den inte heller helt malplacerad i kategorin pale lager på RateBeer. De har trots allt använt majs. Med den stora citrussmaken har den redan seglat upp i topp i sin kategori. Helt oförtjänt är det förstås inte.

Det osar citrusskal lång väg och om man gillar den härliga doften som uppstår när man river citronskal eller apelsinskal lär man också gilla denna förtjusande lager. Mycket citrusaromatisk! Den har även en touch av grapefrukt och mango från humlen. Maltdofterna är slimmade och ligger långt i bakgrunden.

Jag hade önskat lite mer kropp, kanske genom att hoppa över majsen och istället använda malt fullt ut, för det blir lite väl tunt i smaken. Mycket citrus fortfarande, men tunn kropp. Den är förstås tänkt som en uppfriskande lager som fokuserar på det citrusaromatiska och med det huvudmålet lyckas den med bravur. Den saknar bara det där lilla extra.

2 kommentarer:

 1. ”kategorin pale lager på RateBeer. De har trots allt använt majs.”

  Så en ale kan inte innehålla råfrukt? Jag förstår inte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var otydlig. Det jag menar är att om det inte vore för att den innehåller majs borde den nog ha placerats i kategorin premium lager på RateBeer istället.

   Radera