Blandade smånyheter VI

, , Inga kommentarer
Flerfaldige hembryggarmedaljören Hampus Olofsson (svart) har startat importfirma
Det händer saker i ölvärlden även under semestertider. Nästa öl till serien Game of Thrones är på väg, en ny svensk importör har startat igång med bl a lambic på importlistan och Great American Beer Festival sätter nytt rekord i att sälja slut biljetter på kort tid. Men kanske allra mest spännande är All In Beer Fest.

All In Brewing avslöjade igår kväll att de ordnar ölfestival i Göteborg i november, All In Beer Fest, på Restaurang Runegård & Hvit. Två dagar, 6 timmar vardera dag, endast 200 biljetter per dag. För 450 kr får man entré, ölglas och 4 dryckeskuponger. 15 spännande bryggerier från Sverige, Storbritannien, Italien, Danmark och Norge ställer ut sina kreationer. Det här lär man inte vilja missa! Biljetter kan köpas här.



"Finöl på färden" säger SJ om att de sedan några veckor tillbaka har tre öl från Gotlands Bryggeri på sina tåg och i relation till vad de tidigare erbjudit i ölväg på tågen är jag böjd att instämma i formuleringen. Wisby Weisse, Sitting Bulldog IPA och Sleepy Bulldog Summer Pale Ale finns nu i bistron på SJ:s tåg, och till någorlunda hyggliga priser dessutom (59 kr för Bulldogarna och 69 kr för Weisse).



Imorgon lördag bjuder Brekeriet in till galej på bryggeriet. Eventet går under namnet Brekeriet Bar och man kommer erbjuda en stor uppställning av öl och därtill en massa god mat. Förutom öl från det egna bryggeriet kommer det även finnas importerad öl och cider, såväl utvalda godbitar från deras egen portfölj som en hel del annat gott. Djurlövsvägen 22 i Djurslöv är adressen, inträdet är gratis och öppettiderna är 13-23.



Hade du tänkt gå på Great American Beer Festival i år? Då hoppas jag du redan har biljett, de tog nämligen slut på 20 minuter när de släpptes för allmänheten häromdagen, vilket är nytt rekord för festivalen. Totalt kommer 49 000 personer gå på festivalen som hålls i Denver, Colorado, i slutet av oktober.



Även musikfestivaler försöker hänga med i det ökande ölintresset. En av de senaste i raden av festivaler som ökar ölutbudet är Sabaton Open Air (tidigare Rockstad Falun). Vid årets festival erbjuder man fyra olika öl i sina vanliga barer och ytterligare tre öl i VIP-baren, jämfört med att bara ha haft Sofiero i ölväg tidigare år. Kopparbergs är dock fortfarande exklusiv dryckesleverantör.



Mikkel gör som tvillingbrorsan Jeppe och öppnar bar i staterna. Eftersom Jeppe redan paxat östkusten med sin bar Törst kommer Mikkel öppna en Mikkeller Bar på västkusten, närmare bestämt i San Francisco. Invigning blir över helgen 9-11/8 med flera spännande event.



Oppigårds Thurbo Double IPA har, helt enligt plan, redan sålt tillräckligt bra i beställningssortimentet för att hamna i ordinarie sortiment från och med 3 september. Då kommer den finnas på hylla i 35 butiker. Samtidigt tar Golden Ale och Amarillo steget upp till att finnas i mer eller mindre alla butiker medan Single Hop Ale och Indian Tribute kommer finnas i över 300 butiker.



Följer du TV-serien Game of Thrones? Eller läser böckerna? Då har du kanske hört att amerikanska bryggeriet Ommegang gjort en öl (Iron Throne Ale) till serien? Nu kommer öl nummer två i ölserien till TV-serien, en stout på 7 % kryddad med lakrits och anis vid namn Take the Black, som självklart syftar på The Night's Watch. Efter succén med Iron Throne Ale kommer Take the Black att bryggas i ännu större upplaga.



En ny svensk ölimportör har sett dagens ljus. Malmöbaserade Constant Companion drivs av Hampus Olofsson och Marcus Stridhammar. De går ut hårt med import av De Cam, Hanssens, The Monarchy och Brasserie á Vapeur och breddar därmed den svenska lambicmarknaden en aning samt introducerar halvt utdöda tyska stilar som gose.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar