Ölrecension: Amager Kåååd aka Modern IPA

, , Inga kommentarer

Amagers Kåååd har inte direkt en etikett som är som gjord för Systembolaget. Den kommer ändå dyka upp till hösten, som Amager Modern IPA och kommer till fasta sortimentet i september. Med ny etikett förstås. Det har inte sparats på humlesorterna - Herkules, Tomahawk, Summit, Chinook, Simcoe, Centennial, Amarillo och Cascade har alla fått bidra till denna moderna IPA.

Humlen ger sig också väl tillkänna direkt med en intensivt frisk och fruktig arom med grapefrukt, nyslaget gräs och en kompott av tropisk frukt. Mycket, mycket trevlig humlebukett som lovar gott!

Därför blir det något av ett antiklimax när man tar en klunk och känner att kroppen är för tunn för att orka bära all humle. Det är helt enkelt inte tillräckligt med socker kvar i ölet och effekten blir att humlen slår över och ölen får en lätt aluminiumaktig smak. Ingen total katastrof men gott nog störande. Det blir lite bättre när ölen får värma upp lite men då tappar den istället lite av sin fina friskhet.

Mycket av den fina fruktigheten finns förstås också med i smaken och tillsammans med den trevliga efterbeskan gör det denna IPA rätt hygglig ändå. Men den kunde ha varit så mycket mer om man bara hade balanserat upp den med ett uns mer sötma.

Amager Modern IPA lanseras i Systembolagets fasta sortiment i september och kommer då att kosta 35 kr för 50 cl.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar