Ölrecension: Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake

, , Inga kommentarer
Den välkända ölserien Beer Geek från Mikkeller har nyligen utökats med Vanilla Shake och är nu uppe i 25 olika varianter. Serien består av kaffekryddade imperial stouts med havre och finns i allsköns varianter med olika fatlagringar, kryddningar och kaffesorter. Just Vanilla Shake är som kan förstå av namnet kryddad med vanilj och dessutom en av de starkare i serien på stadiga 13 %. Den lanseras på Systembolaget 2 september.

Det här är en hel dessert i sig, med en intensiv choklad- och vaniljsmak med en touch av kaffe. Den har en sötma som matchar dess smaker väl och dessutom ett alkoholsting. Tänk vaniljkryddad Kahlua så är man nära.

Det är rakt på sak med kraftiga smaker och inte särskilt mycket nyanser som får komma fram. Munkänslan är tjock och kraftig men också len. I kombination med vaniljen känns den rent dekadent.

Den bygger helt och hållet på kraften i vanilj- och chokladsmakerna och det fungerar bra. Så länge man inte förväntar sig någon välnyanserad öl lär man inte bli besviken. Den går som sagt alldeles utmärkt att ha som dessert i sig själv men passar också till vanliga desserter, exempelvis morotskaka.

3096 flaskor lanseras på Systembolaget i T6 (de tre vinkällarbutikerna och webben) måndagen den 2 september (Art.nr. 11906). För 58,90 kr är en flaska Vanilla Shake din.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar