Dalakrogar: Gazoline i Borlänge

, , Inga kommentarer

Har man vägarna förbi Borlänge, är riktigt hungrig och dessutom sugen på en god öl till maten är Gazoline det optimala depåstoppet. Denna mix av vägkrog och steakhouse serverar nämligen rejäla portioner och har en liten men överraskande trevlig ölmeny.

Är man på väg till eller från (nord)västra Dalarna och åker via Borlänge så ligger det dessutom direkt på vägen. Det ligger dessutom någorlunda nära Maserhallen och äventyrsbadet AquaNova. Särskilt charmigt är det inte, men helt och rent. Hit går man för en bukfylla och en bira, inte en romantisk middag, affärslunch eller fine dining.

Men bukfylla, det kan de. Alla burgare är på 200 g och kommer med en löjligt stor portion pommes frites, gjord på potatis med skal på. Oavsett om man beställer grilltallrik, burgare eller något annat lär man gå därifrån mätt. Väldigt mätt. Jag ställer mig tveksam till att ha en skiva inlagd rödbeta på hamburgaren men den går ju att plocka bort, om man nu inte vill prova något nytt.

Ölmässigt är det ett litet sortiment men med ett par godbitar, bland annat Lervig Rye IPA. Även Buxton Axe Edge och några ytterligare öl i en uppställning med förvånansvärt få blasklager. Huvudsakligen är det produkter från Brewery International som finns på menyn.

I ölväg kan de inte mäta sig med Borlänges ölpärla Broken Dreams, som också ligger något mer centralt. Däremot erbjuder de något annat i matväg. Perfekt ställe att gå till om man är varghungrig!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar