Ny ölskribent i Dalarnas Tidningar

, , 2 kommentarer
Mediakoncernen Dalarnas Tidningar (DT) är Dalarnas största mediaföretag och ger ut bland annat Falu Kuriren och Borlänge Tidning. Idag är det premiär för deras nya ölskribent som skriver i helgbilagan Pralin.

Jag är glad och stolt över att kunna säga att jag är den nya ölskribenten. Från och med idag kommer jag ha en halvsida i Pralin med en ölspalt samt några öltips ungefär en gång per månad under hösten och vintern. Pralin ges ut på lördagar tillsammans med Falu Kuriren, Borlänge Tidning och Nya Ludvika Tidning. Jag hoppas också kunna få igenom några idéer för ölrelaterade artiklar utöver spalten, men det återstår att se. En sak i taget. Jag är född och uppvuxen i Dalarna så även om jag numera bor i Uppsala är det riktigt kul att få en ny möjlighet att sprida ölkultur på hemmaplan.

Det är riktigt kul att fler morgontidningar ger utrymme för ölkulturen. Förutom Dalarnas Tidningar har bland annat Borås Tidning, Västerbottenskuriren och Östgöta Correspondenten egna ölskribenter. Dagens Nyheter har också stegvis ökat utrymmet för öl. Skriver din morgontidning om öl? Om inte, maila dem och föreslå att de börjar med det. Har de en ölskribent? Maila dem och berätta att du är glad för det. Det är bara bra att redaktionerna får höra att ölskriverierna uppskattas av läsarna.

Tyvärr tror jag inte att ölspalten i Pralin kommer att gå att läsa online. Den som är nyfiken får lov att köpa tidningen.

2 kommentarer:

  1. Grattis till skribentplatsen! Lycka till och se till att peta ut lite schyssta grejer till folket! ;)

    SvaraRadera
  2. Riktigt roligt Johan! Lycka till med skriveriet.

    SvaraRadera