Ölrecension: Evil Twin Imperial Biscotti Break

, , 1 kommentar

I Systembolagets exklusiva släpp imorgon måndag kommer två av världens högst rankade imperial porters, nämligen Ballast Point Victory At Sea och Evil Twin Imperial Biscotti Break. Båda två är fantastiska öl och här är en recension av den senare.

Den här inte så lilla rackaren har nämligen serverats på fat på Pipes of Scotland i Uppsala de senaste dagarna och till ett fantastiskt pris dessutom. Mycket åka av för pengarna, minst sagt. Trots 11,5 % känns den inte särskilt tung men man får förstås passa sig så det inte går för fort.

Upphälld från fat får den ett riktigt härligt, tjockt och gräddigt skum som går ljusbruna toner. Ovanpå en svart kropp ser den helt enkelt urläcker ut. Doften tar lätt på kaffet men hintar om mycket mjuk choklad och amaretto.

Det första som slår mig är inte någon enskild smak utan hur underbart lena och mjuka smakerna är. Jag har aldrig smakat något liknande. Själva smaken är också riktigt trevlig med mandelkakor, mjuk choklad, nötter och en mycket mild kaffeton. Inga spår av den tvåsiffriga alkoholhalten. Härligt härligt men farligt farligt.


1500 flaskor av Evil Twin Imperial Biscotti Break kommer i Systembolagets exklusiva släpp imorgon (2/9) och för 65 cl får man pröjsa 109 kr. Artikelnumret är 11882. Om den nu är lika bra på flaska som från fat så är det här ett bra köp även fast den kostar över hundringen.


1 kommentar:

  1. Min uppfattning är att flaskan är minst lika bra som fatölen! Den är värd varje öre! :D

    SvaraRadera