Lokalkollen: Lata Dagars IPA från Ängöl

, , Inga kommentarer
Att Ängö skulle släppa en IPA var något som jag hoppats på men samtidigt inte riktigt trott på då de fokuserat en del på andra öltyper. Men så hände det ändå, i början av sommaren kom de ut med Lata Dagars IPA.

Med humle från USA och Nya Zeeland och en alkoholhalt på lagoma 6 % ser det bra ut på förhand. Utseendet är, som ni ser på bilden, klart gyllene med ett stort vitt skum.

Både doft och smak domineras av olika citrustoner såsom citronpastill och grapefrukt men den har också en touch av persika. Maltigheten finns där men sitter inte på första parkett. Trevlig liten sötma som passar fint till citrustonerna. Mild och ganska kort beska för en IPA, men jag tycker inte att det stör.

På det hela taget en stabil och välgjord IPA som är fint balanserad. Den saknar kanske det där lilla extra men är ändå väl värd att prova.

Lata Dagars IPA (88676) finns fortfarande i det lokala beställningssortimentet och kan beställas styckvis till hela landet. 32,90 kr får man pröjsa för en halvliter, ett rätt bra pris för en hygglig IPA.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar