Lokalkollen: Det Lille Bryggeri Double Chili Lakrids Ale

, , Inga kommentarer
Chili. Mer chili. Och så lite lakrits. Så har ni Double Chili Lakrids Ale från danska Det Lille Bryggeri. Tack vare att Systembolagets lokala beställningssortiment inte begränsar sig till Sverige utan avståndet till närmsta Systembolagsbutik, kan även en del danska öl falla under deras kriterier. Däribland denna ganska udda danska öl.

Jag förväntade mig av någon anledning en helt svar öl men det är istället en klart brun öl som hamnar i glaset med ett litet skum som försvinner ganska snabbt. I doften återfinns framförallt russin och annan torkad frukt med ett uns sötlakrits. Chilin märks inte. Inte alls faktiskt.

Smaken är också den fullt fokuserad på russin och torkad frukt till en början, sedan kommer chilistinget. Det är relativt starkt med en chilihetta som ligger kvar i gommen ett tag. Lakritsen ges endast en svag nyans. Något söt och i stort sett helt utan beska. Istället är det chilin som på sätt och vis balanserar ut smakerna.

Munkänslan är medelfyllig med en ganska mild kolsyra och eftersmaken domineras helt av chili. Jag måste säga att jag tycker det blir för mycket chili men jag har heller aldrig riktigt förstått poängen med chilistarka öl. Är man lite tuffare än mig på chilifronten och gillar öl som Mikkeller Texas Ranger och liknande är det väl värt att prova Double Chili Lakrids Ale.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar