Tema: London - Camden Town

, , Inga kommentarer
Electric India på Brewdog Bar Camden

Omkring Camden Town finns mycket att se och göra, både i ölväg och för vanligt turistande. Förutom ett bryggeri med besöksdel finns även ett par bra barer och man får hålla hårt i plånboken. Är det inte ficktjuvar som tar ens pengar lär det gå åt en del på öl.

Camden Town Brewing ligger väl nästan snarare i grannstadsdelen Kentish Town men är ett värt utflyktsmål om man är i området. Bryggeriet har bara funnits sedan 2010 men brygger redan 2 miljoner liter om året, är ett av mycket få bryggerier i Storbritannien med en egen burklina och exporterar till Sverige sedan drygt ett år tillbaka. Varje torsdagkväll ges guidade turer runt bryggeriet och baren hålls öppen torsdag-lördag, då man kan passa på att fylla upp growlers om man vill dricka deras öl någon annan veckodag.

Full fat i baren på Camden Town Brewery
 Helles är deras storsäljare och de är ett av få nya mikrobryggerier i Storbritannien som haft viljan (och modet?) att satsa på att göra en bra lager som flaggskepp. De har även andra spännande saker för sig, bland annat en samarbetsöl med amerikanska Odell som dyker upp på Systembolaget senare i höst och som ni förstås kommer kunna läsa mer om här när det närmar sig. De experimenterar också med att ta ut små portioner av sina "first runnings" vid inmäskning av sina vanliga öl och göra specialare av dessa, som endast serveras i den egna baren. Ytterligare ett samarbete är att man tagit fram en ljus lager på burk för hamburgerkedjan Byron.

Burgare och bärs på Byron

Byron har också en restaurang precis vid Camden Market och förutom en uppsättning sjysta burgare och den egna lagern finns ett litet men väl valt ölsortiment. Perfekt depåstopp om man går hungrig i Camdenområdet.

I närheten av Camden Market ligger också den rockiga baren Black Heart i en lite avsides gränd. Mycket mörka detaljer i inredningen men öllistan lyser upp och utöver ett gäng trevliga öl på fat finns också en välfylld kyl. Ett ställe som skiljer sig såväl från hippa Brewdog Barer som klassiskt inredda brittpubar. Just Brewdog Bar ligger också ett stenkast bort, så det är lätt att kombinera de två för lite kontraster.

Exteriören på Black Heart
På Brewdog Bar Camden samlas turister och locals i alla åldrar för att dricka skotsk öl mitt i London. Eftersom Brewdogs öl är ovanliga på andra barer är det hit eller till Brewdog Bar Shoreditch man får ta sig om man vill dricka deras öl på en pub i London. Som vanligt i deras barer är det någon sorts postmodern industriromantisk inredning som gäller och det får man antingen tycka om eller stå ut med. Även om man inte skulle gilla deras egna öl kan det vara värt ett besök för att testa deras gästöl. När jag var där fanns bland annat den utmärkta Magic Rock Salty Kiss och bara det var värt (den korta) promenaden från tunnelbanestationen. Dock får man väl anmärka på att det kan vara något dyrare här än för jämförbar öl på andra ställen.

Inte alltför långt från Camdenområdet ligger också en av Londons bättre ölbutiker, men mer om det i en separat artikel.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar