Ölrecension: Camden Town Versus Odell Baltic Porter

, , Inga kommentarer
Tidigare i år fick Camden Town besök av amerikanska Odell vilket resulterade i en baltisk porter på 7 %. En begränsad mängd släpps i Systembolagets oktoberrelease och den kommer vara värd att försöka lägga vantarna på om man gillar chokladiga och mjuka öl.

Förvänta dig inga tunga rostade smaker från denna. Här handlar det istället om mjuka chokladtoner och en behaglig dryckesupplevelse. Doften är mycket maltfokuserad med mjölkchoklad och en mild fruktighet. Trevligt, men storheten ligger inte i doften utan i smaken.

Där spelas nämligen ett stort chokladregister ut, snyggt kompletterat med en touch av fruktigheten och allt är så mjukt, så mjukt. Chokladtonerna är framförallt mjölkchoklad men nyanseras av mörkare choklad och chokladkola. Dessutom finns nyanser av lakrits och gräs.

Munkänslan är mycket mjuk och ölen slinker ner väldigt lätt. Avslutningen är något söt och med en mycket mild beska.

Camden Town Versus Odell Baltic Porter släpps på Systembolagets vinkällarbutiker nästa tisdag och kommer då att kosta 39,90 kr. Artikelnummer är 11932. Totalt kommer bara 1008 flaskor att släppas så tillgången är något begränsad. Hela listan över oktobersläppet samt kommande släppet finns här.


Denna flaska var ett varuprov från ett besök på bryggeriet

0 kommentarer:

Skicka en kommentar