Blandade smånyheter VIII

, , 1 kommentar
Stockholm Beer & Whisky Festival närmar sig med stormsteg och olika nyheter kring festivalen tickar in i god takt, och det finns mycket spännande kvar som ännu inte blivit offentligt. Därutöver finns förstås lite andra blandade smånyheter.

Statusen för Åsundens Bryggeri är något oklar. På deras hemsida kan man läsa "Om bryggeriet: Den 27 Juli kommer det tyvärr inte vara något öppet hus för bryggeriet är nedlagt". På deras Facebooksida tyder dock det mesta på att det rullar på som vanligt för det Ulricehamnsbaserade mikrobryggeriet.Stockholm Beer & Whisky Festival har börjat släppa programmet för sina Master Classes och det ser mycket intressant ut. Bland andra kommer den karismatiske Garrett Oliver från Brooklyn Brewery, den nästan lika karismatiske dansk-amerikanen Eddie Szweda från Midtfyns och en mindre armada av danska fantombryggare. En mycket spännande nyhet är också att man utökar ölskolorna med en tredje nivå, Ölskola III, även den ledd av ölgurun Jan-Erik "Janko" Svensson. 10-12 olika öl ska provas under 90 minuter och varje provning blir unik. Hålls en gång per dag alla dagar utom sista lördagen. Se schemat för ölkolor och Master Classes här.I samband med SBWF ska Galatea släppa sin nya "avdelning" craftbeer.se där de ska samla sina amerikanska och brittiska mikrobrygder. Än så länge är informationen knapphändig och vad exakt det kommer innebära är inte officiellt än. Följ nedräkningen på hemsidan.Robert Helbergs ölfotoutställning i samband med Karlskrona Ölfestival ser ut att komma med även vid Stockholm Beer & Whisky Festival.Monk's Café Whisky Paradise på Munkbron 15 blir nu också Monk's De Struise Bar. 25 september kl 17.00 är det premiär och Urbain Cotteau från De Struise kommer finnas på plats under kvällen.Alkoholproblem i Finland fortsätter och nu överväger finska staten att dra åt tyglarna. Några av åtgärderna som ska ses över är att förbjuda all alkoholförsäljning på söndagar och helgdagar samt efter kl 18 på övriga dagar. Sedan tidigare har Finland ett alkoholmonopol, Alko, i likhet med svenska Systembolaget, med skillnaden att de får sälja öl upp till 4,7 % i detaljhandeln.Göteborg Porterfestival har laddat batterierna igen och kör sin fjärde upplaga. Festivalen hålls vartannat år på Novotel vid Klippan i Göteborg. Den 16:e november är årets datum och tiderna är 12 till 21. Som namnet antyder är det porter och stout som gäller och man siktar på att kunna erbjuda 100 olika sorter. Anmälan öppnar i mitten av september, håll utkik på deras hemsida.

1 kommentar:

  1. Sven-David Svensson8 september 2013 kl. 09:34

    Jag var inne på Systembolagets hemsida i dag (8.9)och såg att Åsundis öl var tillfälligt slut. Får se om de återkommer För några dagar sedan skrev jag ett mail till dem men har inte fått något svar.

    SvaraRadera