Lokalkollen: Ängö Oktoberfestlig

, , Inga kommentarer
Oktoberfesten i München är i full gång och det duggar tätt mellan oktoberfestölen på Systembolaget. Till och med i det lokala beställningssortimentet finns dem och där hittar man bland annat Ängös varaint, Oktoberfestlig Ängöl. En något mer traditionell märzen som levererar för fjärde året i rad.

Här visar Johan och gänget upp sina kunskaper på riktigt i en riktigt välgjord lager. Mjuk och behaglig maltkropp med drag av rostat formbröd, grahamskakor och en lätt smörig touch. Det spelar mot en tillbakadragen men ändå spänstig touch av nyslaget gräs. Allt detta förpackat i en härlig, nästan lite krämig öl som är en perfekt kompanjon till höstens rätter.

Så lätt går det att sammanfatta den här ölen men samtidigt är det ett bevis på att de kan sin sak nere i Kalmar. Jag tjatar kanske lite om det här, men att brygga en så här bra lager är inte det lättaste, och att Ängö har gjort det ända sedan starten är minst sagt imponerande.

Om man inte råkar bo i Kalmar eller på Öland är det beställning som gäller men man kan lyckligtvis göra det per flaska, tack vare Systembolagets lokala beställningssortiment. För 50 cl får man pröjsa 29,90 kr, vilket förvisso kan vara i saftigaste laget för den här typen av öl, men så är det också kvalitet man får.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar