Tema: London: Beavertown och Dukes Brew & Que

, , Inga kommentarer
Duke's ligger på en ganska lugn gata

Det är förstås inte bara i Bermondsey och Camden det finns bra bryggerier. Över hela London har nya bryggerier poppat upp som svampar ur marken och i De Beauvoir Town startade Beavertown sin bana som köksbryggeri på Duke's Brew & Que. Bryggeriet har nu växt ur den kostymen och fått egna lokaler men Duke's Brew & Que är fortfarande ett besöksmål i sig. 

Med Beavertownöl på både fat och flaska, en handfull mycket intressanta gästöl samt riktigt bra BBQ-mat kommer man knappast vara hungrig eller törstig när man lämnar Duke's. En aning fattigare kanske, det är inte jättebilligt för att vara London. Å andra sidan är det jämförbart med priserna på en vanlig krog i Sverige.

Barhäng med Beavertown

Köket är öppet så att man kan se kockarna från sitt bord och inredningen visslar på en gammal westernmelodi med sina grova plankor och ganska sparsamma utsmyckning. Om man inte insett tidigare att det är BBQ-hak inser man det när den mycket trevliga personalen kommer med menyn. Här är det ribs, steaks och burgers för hela slanten. Visst finns det något vegetariskt alternativ långt ner i menyn, men det här är primärt ett ställe för köttälskare. Det är nämligen en hel massa kött man får på tallriken. Kom hit hungrig!

En rib. En stor rib.

Beavertown är mest kända för sin råg-IPA 8 Ball, som fått sitt namn från att de tyngde ner humlepåsarna med biljardbollar, och sin svart-IPA Black Betty. Båda dessa är mycket trevliga och är också utmärkta till maten som serveras på Duke's. Men missa för all del inte ölen på fat för det. De går att få på 1/3 pints så det går att prova några stycken med gott samvete. Man kan förstås också komma hit och bara hänga i baren om man hellre äter någon annanstans.

Till Duke's tar man sig enklast med overgroundlinjen till Haggerston eller med tunnelbana till exempelvis Old Street och sedan vidare med buss. Särskilt på helger kan det vara lämpligt att boka bord i förväg, vilket man kan göra online. Förutsatt att man gillar kött och bra öl i amerikansk stil är det här ett självklart mål för en middag när man är i London.

Fullständigt underbar treacle tart

0 kommentarer:

Skicka en kommentar