Tema: London - Ölshopping

, , Inga kommentarer

Om man vill passa på att köpa lite öl med sig hem, eller bara ha några bra bärs att njuta av på hotellrummet, är det förstås läge att ge sig ut på ölshopping. Som svensk kan man ju vara lite van med att det kostar lika mycket vart man än går eftersom allt ändå är Systembolaget men i London kan det skilja sig en hel del i pris mellan olika affärer.

Utobeer ligger mitt i det populära Borough Market i närheten av London Bridge och är känt för att ha ett bra utbud. Det har de också och det ligger ju också bekvämt till om man ändå ska till Borough Market (vilket rekommenderas, även om det är bra trångt), men det är knappast här man finner de bästa priserna eller ens det bästa utbudet. På Oddbins som ligger precis i närheten, mellan London Bridge och Borough Market är priserna något lägre men också med ett mindre utbud. Men ännu billigare går att hitta. Om du vill dricka öl i samband med Borough Market rekommenderas istället ett besök på finfina The Rake som också ligger i samma område.

Ska du köpa på dig öl från The Kernel och Partizan är det bästa förstås om du kan besöka bryggerierna och handla där. Förutom att det är billigare kan du oftast hitta både fler och färskare öl. Återigen är det lätt att kombinera med ett besök på Borough Market i och med att de bara ligger en tunnelbanestation bort. Nackdelen är förstås att de bara har öppet för allmänheten på lördagar.

Allra bäst för shopping, av de jag undersökte och enligt Ratebeer, är Kris Wines. Trots namnet finns här en uppsjö av öl och såvida du inte köper direkt från bryggeriet är priserna svårslagna inom London. Här finner du öl från Wild Beer, Weird Beard, The Kernel, Bristol Beer Factory, Thornbridge, Partizan, Summer Wine och mycket annat. Det kan tyckas ligga lite off men är faktiskt inte så långt från Camden-området och kan med fördel klämmas in mellan besök på Camden Town Brewing och pubarna i Camden Town. Det finns också flera busslinjer däremellan och bussen rekommenderas om man inte vill få långa armar.

Med det avslutas Londontemat här på bloggen och det var också de sista artiklarna från sommarens resa genom Storbritannien.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar