Tema: London - Cask & Craft

, , Inga kommentarer
Craft Beer & Co Islington

Bland Londons bästa ölpubar finner man CASK Pub & Kitchen och de olika Craft Beer & Co. Alla dessa är relativt nyöppnade och är systerpubar till varandra. Utspridda i lugnare kvarter precis utanför Londons absoluta centrum ligger dessa ölmeckas med stora utbud på cask, fat och flaska.

Åtminstone ett av dem bör besökas av ölentausiasten på Londonbesök. De har alla sina olika personligheter och olika öluppställningar så man känner inte att man besöker samma ställe flera gånger om man åker runt till de olika inrättningarna.

Grymma burgare på CASK

CASK är den äldsta i familjen med fyra verksamma år bakom sig. Några hundra meter från tunnelbanestationen Pimlico samlas Storbritanniens bästa casköl och tröttnar man på casks finns det öl i världsklass från hela världen på fat och flaska. För att vara London är priserna vettiga om än inte billiga. Hyfsat billigt är det däremot i jämförelse med Sverige. Förutom öl serveras också mat, bland några riktigt, riktigt goda burgare med en portion chunky chips som inte går av för hackor.

Pintpriser
Systerpubarna Craft Beer & Co finns i tre utgåvor i London, en vardera i Islington, Clerkenwell och Brixton. Till skillnad från CASK serveras de inte någon riktig mat utan bara brittiska pubsnacks, men ölsortimenten håller hög kvalitet. Puben i Clerkenwell är möjligtvis en aning mer spartansk, hipp och, åtminstone när jag hade vägen förbi, mer välbesökt medan Islingtonpuben är mer av en "vinterpub" med lugnare miljö, fåtöljer och ja, mer viktorianskt antar jag.

Ölutbuden är likartade på flaska och dessutom ganska lika, om än mindre, än det på CASK. Däremot var nog inte ett enda fat eller cask detsamma så man behöver definitivt inte behöva vara rädd för att "få lov att dricka samma öl igen" om man besöker på Clerkenwell och Islington. Den tredje puben är värd ett besök om man har vägarna förbi Brixton och ligger då precis vid tunnelbanestationen, men annars är det väl långt att åka när ungefär samma lika finns mer centralt.

CASK själva anser att de varit instrumentala i att modernisera Londons ölscen på pubsidan och det får man väl vara böjd att hålla med om. Få andra ställen har ett så brett utbud och de brittiska ölnördar vittnar gärna om hur London var rätt trist på ölsidan fram tills för några år sen. Nu har det blivit ändring på den saken.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar