Blandade smånyheter IX

, , Inga kommentarer
Nya Carnegiebryggeriet har gått ut med vem som blir deras bryggmästare, Åbro släpper nya specialöl och eventen kring Stockholm Beer & Whisky Festival. Till sist kan du nu också gå in som delägare i ett danskt mikrobryggeri och stötta dem på deras väg tillbaka. Allt detta och lite mer i den senaste uppsättningen med blandade smånyheter.

Åbro släpper två nya öl under sitt exklusivare varumärke Bryggmästaren Special Edition. Bakom ölen står två av Åbros tre bryggmästare, Maria Johansson och Åsa Johansson. Det rör sig dels om Black Coffee som tagits fram av Maria och är en mörk lager som kryddats med kallvattenextrakt av ekologiskt kaffe. Dels är det Amber, en bock som Åsa tagit fram. De kommer ut i 300 fat vardera och kommer att finnas för provning på Stockholm Beer & Whisky Festival.



Kringeventen för Stockholm Beer & Whisky Festival trillar in i rasande takt och några som slår på stor är Monk's Café. Som tidigare nämnts kommer Monk's ha invigning för sin De Struise Bar (i samma lokal som Monk's Whisky Paradise) den 25/9. Samma kväll kommer de även ha event med S:t Eriks och Jessica Heidrich på Monk's Sthlm Bar från kl 18.00. Dagen efter kommer Coronado ha tap takeover (dock utan bryggarbesök) på Monk's American Bar och den 27/9 är det Ballast Points tur att göra samma sak på samma bar (med bryggarbesök).



På annat håll kommer det vara premiär för Nynäshamns samarbetsöl med SKA, en imperial pilsner vid namn SKAtkobben. Den 25/9 kl 18.00 på Taylor & Jones with a Twist är det dags och folk från både SKA och Nynäshamn kommer att finnas på plats. SKAtkobben släpps även på Systembolaget den 1/10.



Dannebrogen tar över hösten efter sommarklubben Trädgården på Hammarby Slussväg 2 i Stockholm och det innefattar bland annat att Jonas från Brill & Co kommer att hålla ölprovningar med fyra öl från Mikkeller tillsammans med fyra varianter av smørrebrød. Det skedde i fredags och det sker igen nu på fredag. Startskottet är kl 20.30 och det kostar 150 kr att delta i provningen.



Parallellt med Stockholm Beer & Whisky Festival kommer Magnolia Café vid Mariatorget i Stockholm att ordna en egen liten ölfestival. Bland annat kommer killarna från 99 Bottles att hålla i provningar och ställa ut ölfoton. I baren kommer ölsmakprover säljas för 20 kr styck. Läs mer här.



Danska Djävlebryg har haft svåra tider men är nu på väg tillbaka och som ett led i återetableringen kan diaboliska ölvänner nu bli delägare i bryggeriet. Aktier kan köpas för 525 DKK styck. Maila kontakt@djaevlebryg.dk för mer information om du är intresserad av att stötta bryggeriet med en investering.



Nya Carnegiebryggeriet har nu avslöjat att Anders Wendler blir deras bryggmästare. Anders har lång erfarenhet av bryggning på flera olika nivåer och vann även SM i hembryggning förra året med sin mörka lager.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar