Tema: Beer Studio - Ölets väg från tank till flaska och fat i bilder

, , 3 kommentarer
Som avslutning på temat med Beer Studio kommer här en bildspecial som berättar om ölets väg från klartanken till flaskor och keykegs. I 22 bilder och tillhörande bildtexter berättas här om en eftermiddag på bryggeriet som gick ut på att paketera det färdiga ölet, en av de mest tidskrävande uppgifterna på ett litet bryggeri.

Många prylar och gängor behövs i ett bryggeri...

...och såklart råvaror...

...för att göra en öl...

...eller två.

En ägare...

...och en bryggare behövs också.

För att paketera sitt öl behövs kapsyleringsutrustning...

...rena kapsyler...

...kartonger...

...tomflaskor...

...och något att föra över ölen till flaskorna med.

Börja med att spruta desinfektionsmedel på flaskorna...

...börja sedan fylla flaskorna...

...hela vägen upp...

...placera kapsyl och flaska i kapysleringsmaskinen...

...och tryck ner handtaget.

Man är med fördel två personer som jobbar tillsammans...

...medan den tredje smiter iväg för att fota i nya vinklar.

Till slut har man fyllda flaskor med kapsyl på i en låda.

Alternativt fyller man sin öl på fat...

...vilket kräver ett särskilt fyllhuvud...

...sen är det bara att köra. Upp och ner.

Efter en arbetsdagens slut tar man sedan igen sig i puben.

3 kommentarer:

  1. Snygga bilder! Måste fråga om du vet vad det är för desinfektionsmedel som används i "besprutningen" och om det är något som kan påverka ölen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det heter StarSan, som när det används rätt inte har några effekter på ölet.

      Radera
    2. Tack för svaret!

      Radera