20-årsfest hos Man in the Moon

, , Inga kommentarer
Igår firade Stockholmskrogen Man in the Moon 20 år vilket firades med pompa och ståt. Jubileumsölen flödade ur 14 kranar och det var knappast någon brist på godsaker i de andra 16 tapparna. Det kändes också som att halva ölsverige dykt upp för att gratta och fira och utöver att dricka god öl och mingla fick vi reda på lite mer om några kommande bolagssläpp.

Till att börja med ska det sägas Ekfatslagrad Bötet Barley Wine från Nynäshamn var en ren dröm i glaset. Så len, så mycket smaker, sådan komplexitet. Den är gjord på ett mindre bourbonfat som de fått av just Man in the Moon och endast 15 liter har gjorts. Vill man testa den är det alltså en smula bråttom.

Mikael Dugge Engström var en av många bryggare som deltog i firandet. Som ni sett på listan över kommande nyheter på Systembolaget så släpper de en berliner weisse i juni. Varken jag eller Mikael känner till någon annan kommersiell svensk version på stilen så de ser ut att bli först. Den har gjorts med hallon och bär det vitsiga namnet Bärliner. Tja, de är ju från Göteborgstrakten trots allt... Med en mikrobiolog bland bryggarna kände de sig nu också säkra nog på småkrypen för att fortsätta syssla med mjölksyrabakterier så kanske får vi se mer surt från Dugges framöver.

En annan spännande nyhet i juni är Beavertown och deras blodapelsin-IPA Bloody 'Ell. Det är Cask Sweden som har börjat importera dem och Gustaf berättade att de även är på gång att börja ta in ett annat nytt Londonbryggeri, nämligen Brew By Numbers. Som så många andra utländska bryggerier som tar sig in på den svenska marknaden kände visst inte Beavertown till så mycket om hur Systembolaget funkar och blev något tagna på sängen när det plötsligt kom en order på omkring tiotusen flaskor.

Det var överlag riktigt mycket folk på "Månen" under kvällen och stämningen var riktigt, riktigt god och hjärtlig. De olika jubileumsölen verkade uppskattade av många och efter att provat åtminstone en mun av alla tycker jag de lyckades riktigt bra med att få fram både bra och varierade öl, och i flera fall också väldigt unika. Ölen kommer finnas kvar så länge de räcker så man kan få chansen att prova dem även om man inte kunde komma på besök igår.

Mer mingelbilder från kvällen finns på Facebook. Stort tack till Eryo, Daniel och gänget som ordnade en fantastiskt trevlig kväll. Skål för 20 år till på Tegnérgatan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar