Blandade smånyheter XX

, , Inga kommentarer


Danska Ugly Duck med Martin Jensen i spetsen ordnar Beer Makers Dinner på Bishops Arms Marina Plaza i Helsingborg torsdagen den 27 mars. Femrättersmeny med en öl till varje rätt för 650 kr. Bokning sker på puben eller på 042 19 25 51 eller bishops.marinaplaza@elite.se.



Det finns nog många bryggerier som har fler receptidéer än vad de hinner brygga. S:t Eriks och Sigtuna löser det genom att låta oss konsumenter rösta på vilken av deras sju olika receptidéer de ska gå vidare med och brygga som sin sommaröl. Omröstningen hittar du här.



Idag är det Hunapuhs Day på Cigar City, då de släpper sin hyllade och hajpade kryddstout Hunapuhs. Råkar man inte befinna sig i Florida får man kanske möjlighet att testa ölen på Copenhagen Beer Celebration 2-3 maj istället. De hade nämligen tre olika årgångar av den på förra årets festival.



Öllistorna för just Copenhagen Beer Celebration har också börjat rulla in. Först ut var Hoppin' Frog och Evil Twin. Följ länkarna för att se listorna.



Thornbridge gästar Brewdog Bar Stockholm nu på måndag och leder en provning med fem av deras öl tillsammans med en ost- och charkbricka. 260 kr kostar, kan finnas enstaka platser kvar fortfarande. Man har förstås också chansen att prova deras öl idag på Linköping Beer Expo, som dock också är nästan slutsålt.



Efter succén i Stockholm och öppnar nu Brewdog en bar i Göteborg. De tar över Tien Hungs gamla lokaler på Kungsgatan 10B och har ambitionen att öppna senast i slutet av maj.



Göteborg får fler bra ölbarer under våren. Folk bakom Dugges och All In går ihop och öppnar Brewers Beer Bar på Tredje Långgatan 8 där de tar över Stearins lokaler. Surdegspizza, 14 kranar med fokus på svenska mikrobryggerier och därtill lite grymma flaskor kommer man kunna avnjuta där.



Efter att ha vunnit Maltes Hembryggarfestival med sin citrongräs-IPA har nu Hannes Gruber nu fått brygga den i kommersiell skala på Malmö Brygghus. Hannes Nerdbrewing är flerfaldigt belönat för sina hembrygder.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar