Mikkeller Bar Stockholm

, , Inga kommentarer

Stockholm har fått sin första Mikkeller Bar och populärt är det. De 1000 gratisölen som delades ut på öppningsdagen tog slut på en timme snarare än de tre timmar de räknat med och när jag svängde förbi i måndags var det närmast fullt i den förvisso ganska lilla baren. Vasastan har fått ytterligare ett vattenhål att räkna med framöver.

20 öl på tapp, fem husöl och glas om 20 cl. Enkel och snygg inredning, väggmålning av Keith Shore och plats för omkring 50 pers. Hittar man inget man gillar eller om det är fullt har man Man in the Moon och Saddle & Sabre precis bredvid och för oss som inte bor i Stockholm är det mindre än en kvarts promenad till centralstationen.


Det verkar ju dessutom råda en viss hype kring Mikkellers öl och konceptet Mikkeller Bar. Dressed for success kan man väl säga. Så pass att det redan från öppningen har snackats om en till, större Mikkeller Bar i Stockholm, lite på samma sätt som det finns en mindre och en större bar i Köpenhamn.

De första dagarna har det serverats idel specialöl med den ena fatlagringen efter den andra. Så småningom lär det lugna ner sig något så att de fem husölen också får ta plats i menyn. Särskilt pilsnern är mycket bra, ren och fräsch med humle som hoppar ur glaset. Så om du inte vet vad du ska välja, börja med den.


Jag drack två riktigt bra öl vid mitt senaste besök, dels en Calvadosfatlagrad variant på Big Bad som åtminstone än så länge verkar vara exklusiv för Mikkeller Bar Stockholm, och dels en fantastisk Anchorage Love Buzz. Två små glas av dessa gick loss på sammanlagt 160 kronor men det kan det också få vara värt tycker jag.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar