Lördagstipset: Julölsglaserad bacon

, , 2 kommentarer
Allt blir bättre med bacon, men hur gör man bacon bättre? Jag prövade att lägga till en skvätt julöl till mitt bacon för att ge det ännu mer smak.

Stek baconet som vanligt tills det är nästan klart. Häll sedan i en skvätt julöl (eller annan halvmörk öl utan för mycket beska) i pannan, bara så det precis täcker hela botten. Låt det koka ner någon enstaka minut så att vätskan dunstar. Rör om under tiden Kvar får du en julölsglasering kring ditt bacon som ger en smakförhöjande kolatouch. Mycket gott!

Gör du äggröra till? Ett till tips: Ha inte julöl i äggsmeten.

2 kommentarer:

  1. Sven-David Svensson10 november 2013 kl. 06:49

    Ingen dum idé att julölsglacera bacon. Detta skall provas. Kanske så kan man brässera revbenen i Julöl?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan man alldeles säkert! Se bara till att välja någon öl som inte är alltför besk.

      Radera