Eskilstuna Ölkultur och Slottskällan går med i Sveriges Bryggerier

, , Inga kommentarer
Branschorganisationen Sveriges Bryggerier har under morgonen meddelat att de har fått två nya medlemmar i form av Eskilstuna Ölkultur och Gamla Slottskällans Bryggeri. Med nytillskotten har nu Sveriges Bryggerier 15 medlemmar som tillsammans står för 97% av den öl och cider som produceras i Sverige.

 -Känns bra att komma med i en intresseorganisation med större tyngd, som kan tillvarata branschens intressen på bästa sätt. Jag tror på goda tillväxtmöjligheter för både små och stora bryggerier, bara förutsättningarna kan optimeras, säger Anders Slotte, ägare och vd på Gamla Slottskällans bryggeri.

 -Vi är ett litet nystartat bryggeri med Sveriges största utbud av olika sorters öl. Vi är intresserade av att bygga ut våra nätverk och hela tiden lära oss mer. I branschorganisationen Sveriges Bryggerier finns en enorm erfarenhet och kunskap för oss att ta del av, säger Anders Olsson, vd på Eskilstuna Ölkultur AB.

 -För oss är det fantastiskt roligt att ha fått ytterligare en medlem, säger Sveriges Bryggeriers vd Cecilia Giertta. Vi arbetar hårt för att kunna representera hela branschen, stora som små, och då känns det väldigt roligt att få nya medlemmar som tycker att vi gör ett bra arbete för branschen.

Semirelaterat till detta noterar jag också att Slottskällan nyligen har börjat samarbeta med importören AMKA som även arbetar med bland andra Midtfyns och Hook Norton.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar