Porterstekens öltips inför SBWF:s andra helg

, , Inga kommentarer

Imorgon drar den andra helgen på årets svenska ölfest, Stockholm Beer & Whisky Festival, igång. Med över 2000 öl tillgängliga kan det vara svårt att hitta vad man vill ha och en aning överväldigande att försöka välja ut vad man ska spendera sin begränsade tid i himlen på. Här är därför tio av mina favoritöl bland årets nyheter.

Det Lille Bryggeri 200 - en fullständigt lysande cognacslagrad imperial stout med härliga runda, söta smaker och stort smakdjup.

Brekeriet Cassis - Skånepågarna levererar årets svenska nyhet med sin svartvinbärssuris. Doftar som hemmagjord svartvinbärssaft och har en fullständigt lysande smak med massor av svarta vinbär, brett, syra och jordighet. Detta är en mycket liten batch och kan vara första och sista chansen vi får att dricka den.

St Eriks Black IPA - Det här säger väl allt jag behöver säga.

Struise Black Berry Albert- Björnbärskryddad Black Albert. Vad kan gå fel? Den vanligtvis så goda Black Albert har fått extra frukt- och bärnyanser som gör den alldeles otroligt njutbar.

Gänstaller Green Gold IPA - Brewery International har luskat fram lite tysk IPA. Tysk IPA, säger han? De har väl aldrig varit något ha? Nä, inte förrän nu. Massor av fräsch humle på en trevlig maltkropp. En av årets överraskningar i min bok.


BrewDog Hello My Name Is Beastie - För alla Brewdogjunkies därute. Sväng förbi Cask Sweden och kolla om det finns något kvar av Beastie. Bären märks inte speciellt mycket än så länge men det är en stabil DIPA i grunden.


Camden Town Rude Boy - En imperial pils som bryggts i samarbete med SKA och fått samma humleschema som Modus Hoperandi. Gillar du Modus kommer du älska den här!

Nögne Ö Python Pilsner - Egentligen ingen pilsner då den inte är brygd med lagerjäst utan champagnejäst. Fantastiskt spännande är den däremot med lummiga smaker från jästen och en härlig humlighet.

Omnipollo Nebuchadnezzar - Läs mer här. Brill kopplar på ett nytt fat imorgon.

Boulevard Tank 7 - En farmhouse ale med härliga estrar och andra gottigheter från jäsningen blandat med sköna blommiga och fruktiga humletoner, utan någon direkt beska. Riktigt välkomponerad och lättdrucken.

Med reservation för att en del kan ha tagit slut eftersom de är fantastiskt goda...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar