Detaljerna till CBC 2013 är släppta

, , Inga kommentarer
Copenhagen Beer Celebration 2012 var en succé och återvänder 3-4 maj 2013, i lite annorlunda format. Den här gången blir det tre femtimmarssessions (en på fredagen, två på lördagen) där man betalar ett inträde på 450 DKK för att sedan få dricka fritt. Kul med en flat-rate-festival med öl i världsklass.

30 bryggare kommer finnas på festivalen och vid varje session ha tre öl med sig, som byts ut mellan varje session. Det vill säga, totalt kommer det finnas 90 olika öl varje session och ingen öl kommer finnas mer än en gång. Totalt 270 öl att välja mellan för den som har 1350 DKK att lägga ut på tre sessionbiljetter. Fast att hinna prova alla kanske är att ta sig vatten över huvudet. Förutom den stora mängden öl man då måste konsumera har man bara i snitt 3 minuter och 20 sekunder på sig för varje öl om man ska prova alla. Rekommenderas inte!

I priset ingår inte mat (vilket det gjorde i år då det alltså var lite annorlunda format) men det kommer finnas sex kockar på plats med varsitt bås. De kommer alla göra mat anpassad för öl. Nytt för i år är också att det kommer finnas en ölbutik i anslutning till festivalen med öl från de deltagande bryggarna samt att det kommer arrangeras master classes (som verkar ingå i priset) med bryggarna, för den som kan slita sig från tickandet en stund.

I skrivande stund är 16 bryggerier klara och drygt halvvägs in på den slutliga listan ser det redan mycket imponerande ut med bland andra Firestone Walker, Three Floyds och Surly på plats.

Biljetterna släpps 3 november kl 03.33 svensk tid på www.billetlugen.dk. De lär ryka fort.

Session "Gul": Fredag 3 maj kl 15-20
Session "Röd": Lördag 4 maj kl 11.30-16.30
Session "Blå": Lördag 4 maj kl 18-23

Fullständig information om festivalen finns här.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar